Om Corpes

Corpes er et sundhedsfagligt medie, der – med udgangspunkt i fødder og krop – samler faglighed og viden på tværs. Corpes udgives af Danske Fodterapeuter og navnet er en sammentrækning af corpus og pes, der betyder krop og fødder.

Formålet med Corpes.dk er at inspirere til nye måder at forebygge og behandle fodproblemer på tværs af faggrupper i sundhedsvæsenet og i plejesektoren. Sammen kan vi styrke fodsundheden i samfundet.

Du er velkommen til at kontakte redaktionen, hvis du beskæftiger dig fagligt med fødder og har en god historie eller forslag til indhold på Corpes.

Seneste artikler

Sundheden hos mennesker med diabetes har en social slagside

Nyt studie viser, at mennesker med diabetes i mindre grad går til fodterapeut end til øjenlæge eller tandlæge, og at nogle grupper har en større tendens til at falde igennem forebyggelsesnettet.

Fodterapeuter i Region Syddanmark kan snart henvise direkte til sårafdeling på hospitalet

Tiden er afgørende, når en diabetespatient har et fodsår. Derfor får fodterapeuter i en prøveperiode henvisningsret i Region Syddanmark. Det skal sikre en hurtigere behandling af akutte fodsår. Fodterapeut og sundhedsfaglig konsulent i regionen Charlotte Madsen har været med til at lave forslaget.

“Fodterapeuter kan være med til at løse udfordringerne i sundhedsvæsenet, hvis vi får mere ansvar”

Cille Holse har store ambitioner som ny formand i Danske Fodterapeuter. Behandlinger med det udvidede helbredstillæg skal være patientsikre, fodsundheden blandt børn skal forbedres og fodterapeuter skal have flere opgaver i sundhedsvæsenet.

NYHEDSBREV

Modtag nyheder fra Corpes

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.